Arama
Arama Sonuçları
Kastamonu’da beklenen personel alımı bugün başladı!
Kastamonu Valiliği bünyesinde personel alımı bugün itibariyle başladı. Son Başvuru tarihi ise 5 – 6 Şubat 2024 olarak açıklandı.
İşte Kastamonu’daki ‘resmi’ Suriyeli sayısı
Göç idaresi, Karadeniz Bölgesi’ndeki yabancı sayılarını açıkladı
Suriyelilerle ilgili haberlerin izleyiciye etkisi araştırıldı: 'Kutuplaşma yok'
Yaşar Üniversitesi Radyo, Sinema ve Televizyon Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gizem Melek’in TÜBİTAK 3501 Kariyer Geliştirme Programı çerçevesinde desteklenen, “Suriyeli sığınmacılara ilişkin haberler, ağ gündem belirleme, yönelim ihtiyacı ve kamuoyu: Türkiye’den bulgular” adlı projesinin sonuçları paylaşıldı.
Ali Yerlikaya’dan net “düzensiz göçmen” açıklaması
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya başkanlığında İstanbul İl Göç İdaresi Müdürlüğü'nde göç ve güvenlik değerlendirme toplantısı yapıldı.
İşte Türkiye’deki toplam göçmen sayısı
Göç İdaresi Başkanlığı, net rakamla açıkladı
Yabancı Oturma İzni Başvurularında Nelere Dikkat Edilmeli?
Türkiye'de yabancı oturma izni, yabancı uyruklu bireylerin Türkiye'de yasal olarak ikamet etmelerine ve belirli haklardan yararlanmalarına izin veren resmi bir izindir.
LGS sınavı yarın yapılacak
Sekizinci sınıf öğrencilerine yönelik Liselere Geçiş Sistemi (LGS) çerçevesinde merkezi sınavın oturumu yarın düzenlenecek.
‘Başarısızlığınızı yöneticilere yükleyerek kapatmaya çalışmayın’
Kastamonu Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür, yaptığı yazılı basın açıklamasında Türk Büro Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu’nun açıklamalarına cevap verdi.
‘Başarısızlığınızı yöneticilere yükleyerek kapatmaya çalışmayın’
Kastamonu Büro Memur-Sen Şube Başkanı Mehmet Ruhi Temür, yaptığı yazılı basın açıklamasında Türk Büro Sen Kastamonu Şube Başkanı Satılmış Kahvecioğlu’nun açıklamalarına cevap verdi.
554 bin Suriyeli ülkesine geri döndü
Türkiye’de geçici koruma statüsünde bulunan Suriyelilerin gönüllü geri dönüşleri sürüyor.
19 kuruma 646 memur alınacak
İŞKUR ile en az lise, Ön Lisans ve Lisans mezunu adaylar içerisinden 646 memur alımı gerçekleştirilecek. Bu kapsamda yayımlanan ilanlara göre KPSS en az 50 puan ile memur alımı yapılacağı görülüyor.
Kastamonu'da Suriyeli mülteci sayısı şaşırttı
TÜRKİYE’DE SURİYELİ MÜLTECİ ORANI
Bir haftada 1987 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Türkiye genelinde, 17-23 Şubat arasında 1789 düzensiz göçmenin yakalandığı, 1987 düzensiz göçmenin de sınır dışı edildiği bildirildi.
1 haftada 2831 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı 20-26 Ocak tarihlerindeki düzensiz göçle mücadele verilerini paylaştı.
81 ilde 716 düzensiz göçmen yakalandı
İçişleri Bakanlığı koordinesinde emniyet, jandarma ve Sahil Güvenlik birimleri tarafından 81 ilde düzensiz göçle mücadeleye yönelik düzenlenen huzur operasyonlarında 28 organizatör gözaltına alındı, 716 düzensiz göçmen yakalandı.
Son bir haftada 2 bin 391 düzensiz göçmen sınır dışı edildi
Türkiye genelinde, 13-19 Ocak arasında 1536 düzensiz göçmenin yakalandı, 2 bin 391 düzensiz göçmen de sınır dışı edildi.
‘Kastamonu’da bir haftada 160 sığınmacı vatandaş oldu’
Zafer Partisi İl Başkanı Özcan Büyükşen, Kastamonu’da toplam 18 bin sığınmacı bulunduğunu ve bunlardan 150-160 kadarına son bir hafta içerisinde Türk vatandaşlığı verildiğini savundu. 18 yaş üstü sığınmacılara vatandaşlık verilmeye devam edildiği takdirde seçim sonuçlarına etki edecek bir çoğunluk oluşacağını öne süren Büyükşen, iktidar ve muhalefetin yaklaşan seçimler nedeniyle sığınmacılar konusunda adım atmadığını belirtti.
40 bin eczacı ses yükseltecek
26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası’nın mali genel kurulu ve eylem planı değerlendirme toplantısı geçtiğimiz hafta sonu yapıldı. Genel kurula ve değerlendirme toplantısına Türkiye Eczacılar Birliği (TEB) 2. Başkanı Orkun Yılmaz, 26. Bölge Kastamonu Eczacı Odası Yönetim Kurulu Üyeleri, Denetleme ve Haysiyet Kurulu üyeleri, önceki dönem oda başkanları, İstanbul Ecza Kooperatifi yöneticileri ve eczacılar katılım sağladı.
Göç İdaresinden düzensiz göçmen açıklaması
Göç İdaresi Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, bu yıl ülkeden sınır dışı edilen kaçak göçmen sayısının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 136 artış göstererek 59 bin 40 olarak kayıtlara geçtiği ifade edildi.
Yabancı uyrukluların ikameti yasaklandı
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Kastamonu’da Merkez ve Devrekani ilçesinde mahalle ve köylerin bulunduğu 7 yerleşim biriminde yabancı uyrukluların ikamet etmesi yasaklandı. Kastamonu Merkez'de yasaklanan alanlarda Cebrail Mahallesi ile Topçuoğlu Mahallesi de yer alıyor.
Muhtarlar konuştu, Devlet dinledi
Mahalle ve Köy Muhtarlarının katılımı ile Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi Toplantı Salonu’nda Merkez İçe Muhtar Toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıya Vali Yardımcısı Vedat Yılmaz da katılım sağladı. Toplantıda muhtarlar köylerindeki sıkıntıları dile getirirken, 3 muhtarımız mahallerinde yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.
'Bozkurt'ta arı gibi çalışıyoruz'
Sel felaketinin üzerinden 9 ayın geçtiği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde yaraların sarılması için yapılan çalışmalar zorlu kış şartlarının ardından hız kesmeden devam ediyor. Bir yandan yaraların sarıldığı ilçede diğer yandan şantiyeye dönen ilçede temeli atılan binalar yükseliyor.
20 ilin valisi değişti! Tanıdık isimler de var
Valiler Kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararname ile 10 ilin valisi yer değiştirdi, 9 ile yeni vali atandı. İl Özel idare Genel Sekreter vekili olarak görev yapan Selçuk Aslan, Mülkiye Müfettişi olarak görevlendirilirken; Kastamonu'da da görev yapan Kayseri Valisi Şehmus Günaydın, merkeze çekildi.
Kastamonu'da kaç göçmen var?
Özellikle Ramazan Bayramı'nda çekilen görüntülerin ardından Türkiye'nin gündemine oturan 'Göçmen Sorunu', Kastamonu'da da dikkat çekmeye başladı. Sokaklarda sık sık gördüğümüz göçmenlerin sayısı merak edilirken; ilimizdeki göçmen sayısı bir çok ile göre oldukça düşük seviyede.
Spor Kulüplerine, bilgilendirme toplantısı yapıldı
Kamu-STK diyaloğunun sağlanması kapsamında, derneklerin, kapasitelerinin artırılması, kamu kurumları ile olan ilişkilerinin geliştirilmesi ve karar alma mekanizmalarına aktif katılım sağlanması ile toplumsal sorunlara gönüllü kuruluşlar aracılığıyla çözüm üretilmesi maksadıyla İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü ile İl Göç İdaresi Müdürlüğü ortaklığında, Rıfat Ilgaz Kültür Merkezi'nde Kastamonu merkezde ve ilçelerde bulunan Gençlik ve Spor Kulüpleri dernek başkan ve yöneticilerine bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Yanan kamu binalarında tadilat başladı
Geçtiğimiz hafta Hepkebirler Mahallesi'nde bulunan kamu binalarında çıkan yangının ardından tadilat çalışmaları başladı.
Kastamonu’da korkutan yangına dair açıklama
Kastamonu'nun Hepkebirler Mahallesi'nde, metruk bir evde çıkan yangın, kamu kurumlarının da yer aldığı binaya sıçradı. Bölgeye sevk edilen çok sayıda ekibin müdahalesi ile yangın yaklaşık 1,5 saatte kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla ilgili açıklamalarda bulunan Vali Avni Çakır; “Yangına ilimizdeki itfaiye araçları ile seri bir şekilde müdahale edildi. Maalesef hizmet binamızın çatı katı tamamen yandı. Ama Allah’a şükür yan binalara sıçramadan kontrol altına alındı” dedi.
İçişleri Bakanlığı'ndan yılbaşı önlemi
İçişleri Bakanlığı vatandaşların yılbaşı gecesini huzur ve güven içerisinde geçirmelerini sağlamak amacıyla emniyet, jandarma, sahil güvenlikten oluşan 340 bin 351 personel ve 55 bin 466 ekip görevlendirdi.
Göç idaresi Başkanlığı kuruldu
Cumhurbaşkanlığı Kararnamesiyle, İçişleri Bakanlığına bağlı Göç İdaresi Genel Müdürlüğünün statüsü değiştirilerek Göç İdaresi Başkanlığı oldu